Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Sanal Alemin Tek Muzip Platformu Açıldı...
Hoşgeldiniz.... Sitemize Üye Olarak Tüm İmkanlarımızdan Ücretsiz Faydalanabilirsiniz...
CHAT BOX (SOHBET) BÖLÜMÜ AÇILMIŞTIR. ANASAYFANIN EN ALTINDA YER ALIR...
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» KOLPAÇİNO FULL HD ONLİNE İZLE
Android Nedir...? I_icon_minitimeSalı Ocak 26, 2010 1:42 am tarafından MyRit

» 25 Ocak 2010 Pazartesi
Android Nedir...? I_icon_minitimePtsi Ocak 25, 2010 12:09 pm tarafından MyRit

» iPhone App Store
Android Nedir...? I_icon_minitimePaz Ocak 24, 2010 7:37 pm tarafından MyRit

» İphone Disk alanı dolu problemi ( Warning: You are running out of disk space )
Android Nedir...? I_icon_minitimePaz Ocak 24, 2010 7:35 pm tarafından MyRit

» Türkiye'den iPhone 3G Alırken Bilinmesi Gerekenler
Android Nedir...? I_icon_minitimePaz Ocak 24, 2010 7:32 pm tarafından MyRit

» iPhone'un ne tür eksikleri var?
Android Nedir...? I_icon_minitimePaz Ocak 24, 2010 7:32 pm tarafından MyRit

» Iphone güncel navigasyon-yol bilgisayarı turkiye için
Android Nedir...? I_icon_minitimePaz Ocak 24, 2010 7:31 pm tarafından MyRit

» Google'da telefon çıkardı...
Android Nedir...? I_icon_minitimePaz Ocak 24, 2010 7:26 pm tarafından MyRit

» Android Telefonlara Tema Yükleme Yöntemi
Android Nedir...? I_icon_minitimePaz Ocak 24, 2010 7:23 pm tarafından MyRit

En iyi yollayıcılar
MyRit
Android Nedir...? I_vote_lcapAndroid Nedir...? I_voting_barAndroid Nedir...? I_vote_rcap 
kAnr3wAn
Android Nedir...? I_vote_lcapAndroid Nedir...? I_voting_barAndroid Nedir...? I_vote_rcap 
Admin
Android Nedir...? I_vote_lcapAndroid Nedir...? I_voting_barAndroid Nedir...? I_vote_rcap 
tekben510
Android Nedir...? I_vote_lcapAndroid Nedir...? I_voting_barAndroid Nedir...? I_vote_rcap 
ozi35
Android Nedir...? I_vote_lcapAndroid Nedir...? I_voting_barAndroid Nedir...? I_vote_rcap 
lazeryon
Android Nedir...? I_vote_lcapAndroid Nedir...? I_voting_barAndroid Nedir...? I_vote_rcap 
Istatistikler
Toplam 18 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: SikiminTüyüü

Kullanıcılarımız toplam 215 mesaj attılar bunda 173 konu
Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 39 kişi Perş. Kas. 07, 2013 7:25 pm tarihinde online oldu.

 

 Android Nedir...?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
MyRit
Admin
Admin
MyRit


Mesaj Sayısı : 93
Kayıt tarihi : 23/01/10
Yaş : 34
Nerden : Sparta Antalia

Android Nedir...? Empty
MesajKonu: Android Nedir...?   Android Nedir...? I_icon_minitimePaz Ocak 24, 2010 7:22 pm

Android ismi aslında uzun zamandır duyduğumuz fakat zihnimizde canlı robotlar yada akıllı elektronik aletler olarak farklı çağrışımları olan bir kavramdı. Artık Android’in farklı bir anlamı ise mobil ürünler için yeni bir işletim sistemi. Henüz ülkemizde kullanılmaya başlanmamış olsa da herkes biliyor artık… Android olarak adlandırılmasının da sebebi mobil cihazlar için akıllı bir işletim sistemi meydana getirmek olsa gerek. Aynı filmlerde izlediğimiz akıllı robotlar gibi… çok fazla son kullanıcıların ilgisini çekmeyen bir sistem artık insanların hayatını kolaylaştıracak birçok akıllı mobil uygulamayı içeriyor. Sizce de garip değil mi nasıl olacak bu; işte asıl hikaye burada başlıyor. Bir zamanlar pek kimsenin kullanmayı tercih etmediği yeni bir işletim sistemi Linux ortaya çıktı. Herkes biraz çekinerek yaklaştı çünkü var olan alışkanlıklarından vazgeçmek ve açık kod işletim sistemini tercih etmek zordu. Amaaa biri vardı ki yıllar içinde gelişen ve verimli bir şekilde çalışan Linux’e yakınlaştı ve inceledi karar verdi… İşte artık penguenin(Linux) yanında öyle bir güç vardı ki bütün dünyaya karşı ben buradayım diyordu. Google herkese mobil dünyada özgürce yaşamanın tadını çıkarmak için Android ile kapılarını açtı. Linux platformunu seçti böylelikle Linux üzerinde istediğin değişikliği yapabilecek kendine özgü bir işletim sistemi olan Android’i oluşturabilecekti. Böylelikle kişiselleştirmenin her alanda görüldüğü günümüzde mobil dünyada da rahatlıkla kendinize özgü bir telefonunuz olabilecek hem de binlerce uygulamaya bir tıkla ulaşılabilinecekti. Ayrıca Mobil dünyadaki internet kullanımının yaygınlığı da pek azımsanacak düzeyde değildi ve bunu değerlendirmek için bir işletim sistemi ile mobil dünyada var olmak Google için kaçınılmazdı.

Google Android işletim sisteminden bahsedip de Open Handset Alliance (OHA) den bahsetmemek olmaz. Open Handset Alliance sürekli yenilik sunmayı ilke edinen ve 47 firmayı bir araya getiren grup. Bu 47 firma arasında cep telefonu üreticileri, operatorler, çip üreticileri, yazılım firmalarının da bulunduğu çok geniş bir yelpaze. Anlaşılan o ki bu kadar firmayı bir araya getirebilecek bence bir güç vardı oda Google. Mobil dünyada bir ilki gerçekleştirerek birçok rakibi Open Handset Alliance çatısı altında birleştirmeyi başardı. Böylelikle Penguenin mutluğu için aynı çatı altında çalışan birçok kuruluş vardı artık. Android işletim sisteminin geliştirilmesindeki bütün işleri kontrol ederken uygulama alanında katkıda bulunan developerda unutulmamış. Her türlü destek sağlanmıştır. Artık uzun zamandır beklediğimiz developerlar ve firmaları hep bir arada kucaklayan bir sistem Android.

Android Nedir...? Htc_hero_androidcommunity_141

Android Nedir...? Dream1

Android Nedir...? I75002-300x300

Android Nedir...? Dstl1_1

Android Nedir...? Vodafone-htc-magic-1-300x260

Android Nedir...? Acer-android



Şimdi biraz da Anroid işletim sisteminin teknik olarak nasıl çalıştığını inceleyelim. Google Android işletim sistemi aslında üç ana temel üzerinde çalışıyor. Birinci ve en temel aşama Linux Kernel’i 2.6 üzerinden geliştirilmeye başlandı. Yani mobil cihazın içerisindeki entegre çiplerin wi-fi, kamera, bluetooth, gps gibi telefonunuzda kullandığınız temel fonksiyonların çalışabilmesi için çiplerin tüm driverları içermekte. Böylelikle mobil cihazda kullanılan çiplerin modellerine hızlarına göre sistemin alt yapısını düzenlemek mümkün. İkinci kısımda ise LIBRARIES diye adlandırılan Linux tabanında kurulan alt yapının uygulamalarla haberleşmesini sağlıyor ki C++ da geliştirilmiştir. Böylelikle ekranda görmek istediğiniz resimler yada internete bağlanmak istediğinizde açılan browserınız ilk olarak Libraries kısmanda değerlendiriliyor ve isteğinize göre işlem yapılması için sistemde gerekli olan yerlere komutlar gönderiliyor. Evet şimdiye kadar normal bir sistem olarak görünüyor peki farkı ne yani diğerlerinden ayıran kısım ne derken; birde bakıyoruz karşımıza bütün bu komplike ve karmaşık sistemi işlemleri yöneten Android’in beyni ben Dalvik Java Virtual Machine ben buradayım diyor. Tüm işlemlerin çalışmasında işlemleri kontrol eden herkesin ne yapması gerektiğini ne kadar enerji tüketmesi gerektiğini ayarlayan siz uyurken dahi çalışan Dalvik Java Virtual Machine. Google diğer Java platformlarını kullanmak yerine Android’ in en işlevsel ve hayati kısmını yani beynini kendisi yoğun çalışmalar sonucunda geliştirdi. Sistemin beynini oluşturan bu kısım bütün uygulamaları sıra ve belirlenen bir sistem içerisinde gerek bazı uygulamaları aynı anda gerekse bazılarını kapatıp bazılarını çalıştırarak sistemin ayakta kalmasını sağlayan bir Java platformu. Bu sistemin verimli hale gelmesi için yaklaşık 3 yıl Google mühendislerinin geceli gündüzlü çalıştığını duymuştum. Zaten ilk Androidli cihazı elime aldığımda buna fazlası ile inandım. Gelelim üçüncü ve en eğlenceli olan aşama Uygulama aşamasına; kullanıcıların ve uygulama geliştiren developerların ilgi alanı olan kısım. Burada uygulama alanı o kadar geniş tutulmuş ki yapabileceklerinizin sınırları cep telefonunuzun donanım gücü ile doğru orantılı. Her alanda uygulama bulmanız yada geliştirmeniz mümkün. İşte bu geliştirilen yeni platformda herkese mobil dünyada özgürce hareket etmek olanağını Open Handset Alliance hazırladı ve Google Android sundu. Öyle ki şu anda geliştirilen uygulama sayısı binlerce hatta yapılan araştırmalara göre ortalama android işletim sistemi yayınlandığı günden bu yana her 3 dakikada bir tane uygulama geliştirildi.

Android Nedir...? Android-eee-1

Android Nedir...? Archos_705_review




Peki neler yapılabilir bu android işletim sisteminde? Burada biraz da geliştirilen uygulamalardan ve bizleri nelerin beklediğinden bahsetmek gerekiyor. Android için geliştirilen veya uyarlanan birçok uygulama mümkün fakat bir şey var ki çok dikkat çekici geliştirilen uygulamalarda Google’un yeni sunduğu hizmetler çok hakim. Buda demek oluyor ki Google sadece yazılım olarak değil uygulama seviyesinde de kullanıcıların yanında. Mesela Android için geliştirilen uygulamalardan google map’i kullanan çok fazla uygulama var. Ayrıca Android sisteminde internet kullanımı sürekli bir hale geliyor. Nedeni ise sürekli güncellenen uygulamalar ve internet bağlantısına ihtiyaç duyan barkod uygulamaları çok yaygın android uygulamaları içerisinde. Bu arada barkod uygulamaları demişken alış-verişi seven birisi olarak çok beğendiğim bir uygulamalardan bir tanesi Shop Savvy umarım kısa zamanda Türkiye’de kullanılmaya başlanır. Düşünün alış-verişe çıktınız kitap alacaksınız gittiğiniz kitapçıda almak istediğiniz kitabın barkodunu Shop Savvy uygulamasını çalıştırarak cep telefonunuzun kamerası ile okutuyorsunuz ve Shop Savvy sizin için araştırma yapmaya başlıyor. Kısa zamanda internetten ve barkod veri tabanından aldığı bilgiler ile kıyaslama yapıp size alacağınız kitabı nerede ve ne kadara alabileceğinizi gösteriyor. Hatta isterseniz size kitabı almak istediğiniz en yakındaki yere kadar GPS vasıtasıyla götürüyor. Hepsi bu kadar da değil beğendiğiniz kitabı pahalı buldunuz ve size uygun fiyata göre uygulamaya not düşebiliyorsunuz yani kitabın fiyatı sizin istediğiniz seviyeye geldiğinde size haber veriyor. Artık o çok beğendiğiniz kitabın fiyatı düştü alabilirsiniz diye…

Sonuç olarak şimdilik sadece mobil Dünyada başlayan Google Android işletim sistemi kullanıcıların beğenisine sunuldu. Artık Linux işletim sistemi Android ile birlikte yalnızlıktan sıyrılıp mutluluğa yol açtı. Ülkemizde önümüzdeki aylarda Android işletim sistemli hatta çift sim kartlı Android işletim sistemli mobil ürünler de görmek mümkün olacak.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.muzipforum.net
 
Android Nedir...?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Android Telefonlara Tema Yükleme Yöntemi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Cep Dünyası :: Google Android-
Buraya geçin: